Звідки Ви: Киев.......
Дописи: 1.108
Дякував: 5.310
Дякували 8.287 раз(и) в 820 повідомленнях
|
Спокійний лист російському другові.
Спокійний лист російському другові.
Привіт, брат. Учора парламент і уряд твоєї країни оголосили війну моїй країні.
Вони кажуть, що до них звернулися влада Криму. Але ж Крим - не окрема країна, це частина України. Крим не має права запрошувати чужі війська, так само, як не має такого права Білгородська область або Черемушкинський ринок. Але російські війська увійшли і в інші області України, де їх зовсім вже ніхто не кликав.
Вони кажуть, що зробили це для захисту російськомовного населення Криму. Але ж йому ніхто не погрожував, подивися заяви в інтернеті. А крім того, в Криму є українці, татари та інші народи, і вони не хочуть вторгнення. Китайців в Росії більше, ніж росіян в Криму і нічого.
Вони кажуть, що в Україні військовий переворот. Але ж в Україні діє законно обраний парламент, який приймає рішення конституційною більшістю. Є законно призначений уряд . Є армія , міліція і служба безпеки , які на стороні цього уряду , - якби це був заколот , такого б не сталося.
Вони кажуть , що в Україні громадянська війна. Це неправда. Ніхто ні з ким не воює . Є політичні розбіжності , так вони є навіть в самій мирній країні . Такі розбіжності вирішуються шляхом спокійних переговорів , і гармати тут недоречні.
Вони кажуть , що в Криму вбивають російських громадян. Але ж генеральний консул Росії чітко заявив : це неправда. Подивися відео , брат.
Вони кажуть : тут фашисти. Подивися відео, де ці « фашисти » стверджують непорушне право говорити російською і жити в середовищі російської культури. Ці « фашисти » однаково тепло і привітно ставляться до синів татарського , єврейського , вірменського , грузинського народів.
Але не будемо багато говорити про політику , це підвищує тиск і викликає алергію. Поговоримо про інше.
Є країна , громадяни якої вирішили жити по-іншому. Це ми . Нас задолбало : корупція, ментовський бєспрєдєл , насильство , п'яні мажори на дорогах і неправедний суд . Наше право - змінити наше життя , нашу долю. Чому нас силою намагаються повернути туди , звідки ми пішли? Чому за нас хочуть визначити , що для нас правильно , а що ні? Або , може бути , тебе , мій брате, не задовбали корупція , ментовський бєспрєдєл , насильство і неправедний суд? Чи ти вважаєш : раз я живу хреново , то і всі інші повинні так само?
Багато хто в Росії вважають існування України історичною помилкою , несправедливістю. Ми тут вважаємо інакше , оскільки з 1200 років існування нашої країни ми були частиною вашої країни всього 300 років з невеликим. Але якщо навіть ви і праві , то доводити це потрібно більш високим рівнем культури , справедливості , правопорядку , добробуту та тривалості життя. Чи не силою зброї. Якщо ти кричиш , ти неправий. Якщо ти вламуються зі зброєю , ти неправий двічі.
Скажи , брате, ти дійсно вважаєш , що ваші діти повинні зараз вбивати наших дітей? Що ваші діти зараз повинні бути вбиті нашими ? Які цінності , яка історична правда виправдає цю кров ?
Скажи , брате, ти дійсно віриш , що наші відносини покращаться , якщо ці діти загинуть ?
Я тобі ось що відповім . Ніхто тут не каже: « Росія оголосила війну». Кажуть: «Кремль оголосив війну». Вашим стратегам потрібна маленька переможна війна . Так от , вона не буде ні маленької , ні переможної .
Під вашим лідером починає хитатися крісло. Він готовий вбити десятки тисяч росіян і українців , щоб воно стояло міцно . Він вже робив таке не раз.
Зупини його руку , брат. Не заради мене - заради себе. Тому що ця війна буде катастрофою для Росії. Нас 46 мільйонів , і ми пам'ятаємо війну. Тільки уяви . Цинкові труни в кожному місті. Сльози матерів і батьків . Це підірве Росію. У кремлівських « стратегів » відмовили гальма. Саме час сказати їм , що в Росії є ще народ. Ми не хочемо сліз. Ми не хочемо горя. Не потрібно приходити на нашу землю зі зброєю.
Тільки не кажи , брат , що ти нічого не можеш вдіяти. Я знаю , ти потім собі не пробачиш цих слів.
Валерій ПЕКАР.
|