Я також раджу купити для початку оди фідер. Сподобається - можна купляти другий. Або вже після власного досвіду і відчуття цілеспрямовано вибирати наступну модель фідера. Між фідером і пікером (як сказано вище) різниця тільки в дистанції закидування і вазі оснастки. Пікера довше 2,70м. ніби і не бувають, і тест верхній в них 50 гр. То вже конкретно в різних виробників моделі можуть відрізнятись запасом по верхньому тесту. Коли в карася "вихідний" і клює плотва "меньше долоні" то ловити її пікером більше задоволення ніж навіть фідером медіум класу (верхній тест 80-90гр.) - відчуваєш рибу на виважуванні. Моя дочка на платнику "скляним"телескопічним пікером DAM (до 50гр.) витягувала карпіків до 4кг. - запас по міцності в тих "стекляшках" напевно виличенький. А мені на Флагманівський Екскалібур сів карпік на 1кг. - то я думав що зачепив підводний човен. Для фідерів я маю легенький род-под, але використовую тільки на бетонних дамбах, де нема куди втикнути стоячки. Катушку вам краще з бейтранером а то під час футболу-бадмінтону нахабний немаленький карпік "позичить" фідер.
|