Перегляд одного допису
Старий 16.10.2014, 22:12   #144
Radul

Звідки Ви: Рівне
Дописи: 1.024
Дякував: 7.699
Дякували 7.721 раз(и) в 684 повідомленнях
нарешті вийшов парний виїзд, так як дорога не далека вирішили зробити невелике турне по бойовим точкам, тобто по пам"яті кращі ділянки з постійними переїздами, а не довгими сплавляннями. хоча риба зустрічалась і на прямих без всяких схованок хотілось охопити всі найкращі.
день видався просто літнім. шпаки виспівували як ранньою весною, комашки відчувши тепло кинулись в останній затяжний спаринг.
хтось може подумати от звіздун але майже кожної нирялки якісь дивні та цікаві речі трапляються, так і цього разу.
рибаки так обнагліли, рибу прямо з кукана забирають. на одній з ділянок з обривистого берега гукає рибак чи є риба і тд. ну дуже лагідним і просящим голосом. кум вступає в діалог, а я в перед подалі. через якихось пару десятків метрів чую голос:
-ну що є? може якусь невеличку бо жінка вдома заб"є.
я згадав уривок з фільму: "-дядь дай милион". Саня продовжив дискусію вже не сильно довольним голосом.
я знову трохи в перед і під самий берег, відпочину і під ту гілочку загляну. тільки пришвартувався до берега боковою лінією відчув ніби якийсь різкий поштовх в самому березі. берег крутоватий але глибина десь біля метра і з берега в воду опустилася трава з паростям ожини. вдивляюся і думаю мабуть бобер. тишина секунд 10-20, я погляд не відвожу, ружжо направив в берег. травка оживає і з"являється досить пристойна голова сома, вуса в перед, а сам животом до берега боком до гори. роблю постріл, риба зривається гарпун висмикує з ствола. я за ним, розумію,що може зійти, гарпун ненабрав розгону. пробую допротикнути але не дається. на мігах показую Сані напрямок.
стоїмо ми під кущем а з верху голос:
- ну шо є, дайте рибинку.
а риби більше 150 гр. і не видно, ну в кума був один головник десь за 1,5 кг. я підтягую линь, а гарпун вже випав під самим берегом.
я до машини передіваться, а кум далі в пошук.
погода сказка, я в трусєлях з кружечкою запашного чаю прогулююсь по березі спостерігаю за кумом і бачу як сам привернув увагу пастушок які до цього просто спали. питаю в кума: -а де ж твоя риба?
-да зае.ал он меня со своей женой!!! но какой довольный ушол, думал уже неотцепится. і тут я бачу як змінився вираз кумового обличчя, легка посмішка й задоволення.
сомко затягнув на 18 в половину менший від попередника але це не головне, головне кум спас людину як мінімум від побоїв .
Мініатюри долучень
Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  IMG_3934.jpg
Переглядів: 217
Розмір:  72,7 КБ
ID:	384202   Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  IMG_3936.jpg
Переглядів: 259
Розмір:  162,3 КБ
ID:	384203  
Radul зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
48 користувачів подякували