Маючи практичний трисезонний досвід користування згаданого Eкселеру зазначу, що на моє переконання, даний виріб своїх грошей не вартий. Придбали ми з братом по такій катушці (зі знижкою на день рибалки- 2011) у класi 2500 за ціну близько семиста грн за шт. До осені на твічингу крупновобів на Бальтазарі МН 7-32 моя катуха трохи неприємно залюфтила в головній парі. Правда, інших нарікань на намотку плетінки чи скинуті петлі не було.
Навесні наступного сезону у Флагмані я ризикнув аж 360 гривнями і за рекомендаціями продавця (хвалив, що має 5 правильних підшипників, а замовлення на виготовлення розміщене на якомусь китайському заводі "Aiva"), придбав нову 2500 Flagman "fortis", яка тільки но з'явилась на прилавках.
Таким чином, Дайву я перекинув на лайтовий спін 5-20, а флагман безжалісно "кинув під танки"

Що ви думаєте? вже два сезони - політ нормальний. При тому, що посмикати воби я полюбляю жорстко

. На цьому тижні придбав ще потужнішого "кілка" - америкоса Мітчелла 12-40.
І у новому сезоні поставлю Флагмана на нього (хоча там проситься хоча б "трьохтисячка") думаю що там їй "і вади не буде"

.
До речі зазначу, що у брата на дайві з'явилася та ж сама болячка - скаржився на люфт, хоча в нього арсенал приманок трохи легший.
Щодо мого Екселера то він і досі непогано працює, хоча я з ним нічого не робив у плані ремонту, а на люфт забив.
Ось Така інформація, можливо буде Вам корисною для подальших роздумів і прийняття правильного рішення. Адже можливо й справді більша цiна не завжди виправдана. А рiзницю грошей докинути у кращий спiн, адже для твiчу фаворитiвський екстрiм не кращий варiант, до того ж зi значно завищеним тестом. Я повернув у магазин пiсля тестування iхнiй 45 грамовий, aле то вже iнша iсторiя.