колись давненько в цій темі мабуть Огег ( Piton) виклав рецепт карп по прокурорські. задумка мені сподобалась але не траплялася відповідного розміру риба. десь через рік, а то і більше всеж таки приготував це блюдо. сподобалось але риба могла бути і меншою для кращого просочування сметанно-укропним соусом.
коли нічого нового немає, вигадуєш сам. от і я почав поєднувати пару блюд в одному. згадавши про ексклюзивний смак сметанно-укропного соуса, втілив в запіканку, дуже сподобалось всім і дітворі і батькам і дружина на роботі пригощала то теж хвалили коли заходив.
але як мені здалося можна іменно цей смак не шаром покрити, чи як в виконанні Олега, карп начинявся з середини. а м"ясо занурити в сам соус.
знайшов в найближчому магазині

сомячу вирізку. її виявилося забагато для експерементального блюда тому прийшлося ліпити і пільмені

.
сумно але мої сподівання не виправдались. на фото можна побачити, що дуже багато рідини, сметана розплавилась і вийшла підливка. в попередньому випадку все просочилося. одне можу сказати укропу не шкодувать ( я міксанув, добавив туди петрушки і зеленої цибульки). холодним зовсім інший смак, майже той до якого я прагнув як найближче наблизитись. блюдо теж вийшло дуже смачним але не таким як я бачив. є в мене ще одне напрацювання на цю тему але потрібно його практично проробити.