Перегляд одного допису
Старий 08.11.2008, 10:13   #733
Trolik
Слава Україні!!!

Звідки Ви: Київ, Феофанія
Дописи: 5.597
Дякував: 7.091
Дякували 5.429 раз(и) в 2.112 повідомленнях
2 SEMEN

Земля для квітів обов'язково містить добрива групи НПК (азот, фосфор, калій). Співвідношення компонентів добрив та загальна кислотність землі дуже залежать від її призначення - є земля для кактусів а є для азалій. В будь якому випадку наявність добрив не слід розглядати як позитивний фактор.
Зазвичай "земля для квітів" імпортного виробництва землі не містить. Згідно митного законодавства земля не може перетинати границю держави. Таким чином мова йде про торфосуміші. Вони, на мій погляд, малопридатні для використання в прикормці.
Земля, зазвичай, використовується для:
- "підвантаження" прикормки;
- надання їй специфічного запаху (згідно деяких теорій біла риба йде на запах землі, т.я. може знайти там собі поживу, якщо ця земля потрапляє у воду внаслідок розмиву берегів);
- надання прикормці темного кольору (про колір прикормки дискуссія вже виникала, але закінчилась нічим );
- зв'язування компонентів прикормки для запобігання їх швидкому рознесенню течією.
Торфосуміші, з огляду на вищесказане, непридатні для прикормки на течії, т.я. занадто легкі і двох з чотирьох завдань не виконують. Більш придатна для прикормки глиниста земля, еталоном якої є продукт від Сенсас. Аюо просто глина, хоча остання позбавлена специфічного "земельного" аромату і не завжди темна. НГ для приваблювання ляща додає до 60% глини. Я б задумався .
Ще раз з приводу Сенсаса і ціни на нього... Дешевше було б знайти та просіяти схожу за консистенцією землю. Для вирішення цього питання можу посприяти всім членам фідерної секції РСК ДР, т.я часто маю справу з землею різного складу та походження в силу специфіки роду діяльності. Можемо провести тестування різних "земель" та вибрати кращу.
Trolik зараз поза форумом