Перегляд одного допису
Старий 08.01.2009, 09:33   #398
Dood

Звідки Ви: Київ, біля метро "Харківська"
Дописи: 4.233
Дякував: 6.999
Дякували 38.505 раз(и) в 1.849 повідомленнях
Цитата:
Допис від ГАРАЗДІВЕЦЬ Переглянути допис
... Тому я ще раз хочу наголосити, чим менше заборон, тим краще, всерівно ми будемо придумувати все, щоб обійти правила в межах тих самих правил...
Підтримую!

На мій погляд, у фідерній ловлі є дві основних складових: розумово-інтелектуальна та фізкультурна:
- розумово-інтелектуальна складова передбачає насамперед розумові здібності спортсмена для своєчасного вибору своїх дій, направлених на ефективну ловлю риби, включаючи в тому числі вибір типу і виду насадки/наживки, підтягування та джигування наживкою, використання штучних елементів, тощо;
- фізкультурна складова передбачає виключно фізичні можливості спортсмена щодо досягнення якнайбільшого темпу перезакидування снасті під час змагань по принципу "хто дальше б'є, той краще грає".

Намагання встановити заборони у Правилах неминуче призводуть до "кастрації" розумово-інтелектуальної складової, внаслідок чого спортсмени вимушені будуть під час підготовки до змагань лише накачувати свої м'язи, крутити сонце на перекладині та вибирати більш міцні вудлища, волосінь, гачки...

Якщо надалі все піде за вищенаведеним сценарієм, то рано чи пізно Правилами буде заборонено використовувати будь-яку прикормку, наживку/насадку, оснастки - дозволено буде ловити лише на волосінь не тоньше 0,60 мм з ковзаючим грузом вагою не менше 150 грамів на один голий гачок розміру не менше 4.
Переможцем буде той, хто найбільшу кількість разів закине цю снасть на відстань понад 100 метрів (зате буде задіяна фізкультурна складова на 100% і такі змагання будуть включені до складу Олімпійських видів спорту!).
А риба - її вже мало у воді, її треба берегти...

Востаннє редагував Dood: 08.01.2009 о 12:45.
Dood зараз поза форумом