Перегляд одного допису
Старий 09.02.2009, 21:12   #177
AXIC

Звідки Ви: Ив.-Франкковск. Производство кормушек АХС.
Дописи: 677
Дякував: 90
Дякували 379 раз(и) в 135 повідомленнях
Цитата:
Допис від VIVA Переглянути допис
Ви б зараз який комплект ІЗ ХОРОШИХ ФІДЕРІВ підібрали для змагань і любительської рибалки, так би мовити, для душі?
Для змагань - це однозначно Шимано ( Біст., Спід., Антарес).
Для любительскої ловлі - це Шимано ( Біст., Спід., Антарес).
Потрібно мати як мінімум один з тестом 15 - 90 грм, з одноунцовою вершинкою він замінить пікер, і один з тестом 110 грм, цим можна легко кидати кормушку 100грм. Важчих кормушок я ніколи не використовую. Якось на Набережній, коли дали струю, пробував 125 грм, но марно, коли несе 100грм, то і 150 грм не тримає. Тобто їх однаково зносить і зупиняються вони приблизно в одному місці. Аналогічно було і на Десні. Тому не бачу потреби в палках з тестом 150 грм і вище. Довжина достатня 3,9. З свого досвіду можу запевнити, що довжиною 4, 26 не обов"язково буде дальший закид. Дальність залежить від товщини шнура, катушки, строю, конструкції кормушки і правильного підбору її ваги. Ну і звичайно плюс до цього всього ваше вміння правильно закидувати. Повірте, що коли ці дані будуть правильні, то ви палкою 3,3 перекинете сусіда з палкою 4,2. Тому оптимальна для мене довжина - 3, 9 метра.
Хтось може мені заперечити, що крім Шимано є багато хороших виробників фідерних палок. Так я згоден, але покищо моя любов це Шимано. Я якось тестував дешеві серії ( Алівіо,Катана), то я б віддав їм перевагу, чим дорожчим палкам інших виробників. Основне, що мені подобається в Шимано - це збалансованість бланку з вершинками любої ваги (2, 3, 4 унції). Бланк при нагрузці гнеться правильно. Я вже писав про Дайву, там цього немає, 1,5 унцова вершинка починає гнутись вже на з"єднанні і до тюльпану вона по упругості йде однакова, вершинка в 4 унції жорсткіша за попереднє коліно, тобто при нагрузці вона ще не гнеться а попереднє коліно вже згинається. Хоча взагальному палка непогана. Тому такою снастю мені ловити некомфортно, коли дивишся збоку і не бачиш правильного згибу, правильної параболи.
AXIC зараз поза форумом