Сьогодні вдалося нанедовго вискочити на кригу однієї з оболонських заток і відкрити зимовий сезон.Але не обійшлося без "але"...Справа в тому,що сьогодні у тещі День Народження тож з самого ранку довелося готувати на святковий стіл м'ясо тушене у вині.Готував я його до 7.30,а у 8.00 галопом поскакав на річку.Бо о 12.00 мені треба було вже бути на Дарницькій площі щоб позабирати родичів.
Отже,вийшов на кригу і побачив там "разброд и шатания".Звичної стаї пінгвінів,що мужньо сидять плечем до плеча і ловлять чехонь не було і близько.Тож вирішив почати з хижака.А саме з окуня.Ага,я-то вирішив,а от у окуня були свої плани.Він не реагував ні на мої балансири,ні на мормишки у інших рибалок.Ні на яких глибинах.Хоча нерівності дна я знаходив ну просто фантастично-еротичні.Але ніт...Ні тичка.Чи в тих оболонських водах геть перевівся цей чудовий полосатий розбійник,чи просто він сьогодні був мегапасивний,чи він сидів не там де його ловили...Ну або просто руки із сраки...Причому у всіх окунятників на річці.Отож,повпиравшись з годинку у винос мозку під назвою "ловля окуня в глухозим'я",вирішив перемкнутися на чехонь.До того ж і пінгвіни вже потроху перестали бігати,почали всідатися на ящиках і кучкуватися.Ну що ж,спробуємо чехоні вловити.Тим паче,побачив,що деякі щасливці вже повитягували з-під криги славетних представників сімейства шаблеподібних риб.Ну,зараз і я насмикаю...Ехолот не брав бо було ліньки з ним тягатися тож шукав рибу по-старинці.А саме очами і вухами.Підглядаючи хто з якої глибини рибу тягає і підслуховуючи щось типу:"Та вона вся по дну лазить" чи "На 8 метрів стоїть..." Ну і
трохи руками шукав.Змінюючи глибину відпуску гірлянди..Змінив немало лунок поки побачив перше клювання.І от,НАРЕШТІ !!!Клювака-підсічка-Є!!!!!Доволі непогана.Ховаю у ящик і продовжую ловити.Тут вже і проводку вдалося підібрати так,що клювало при кожному підйомі,АЛЕ...Але не сіклося.Як же воно бісило,що за одну проводку бачиш 2-3 клювання(хоча і доволі млявих),але засікти не можеш.Або засікаєш,але вона відразу сходить.Ну нічого,головне що клює,зараз я її...До тями привела думка,що треба хоч на час поглянути.Дістав телефон і з жахом відмітив,що на сьогодні game over.Той самий час вимагав згортати снасті і шурувати за родичами.Тож згадавши і сказавши пару-трійку матюків пішов у берег.А рибу віддав першому-ліпшому дядьку,що сидів поруч зі мною у пінгвінячому стаді.Сподіваюся,що наступного разу зроблю роботу над помилками і вдасться наловити трохи більше "шабельок".
ПС.Дякую ЗСУ за надану мені можливість вийти сьогодні на кригу,побачити купу клювак і навіть щось впіймати.
|