Риболовля для туриста (виживання), що взяти, як ловити?
Колеги, привіт!
Буду дітям 14 - 18 років на пластовому таборі розповідати про риболовлю для туриста (риболовлю для виживання), тобто таку де не передбачена купа засобів взятих з собою.
Умови трохи не стандартні і у мене практичний досвід риболовлі покищо лише з поплавковою вудочкою і спінінгом тому прошу домоги, а саме:
- який мінімальний набір турист все ж таки має взяти з собою? (Бачу таке: волоснь, гачки, грузила, може блесну, бо всі інше можна вже при потребі з підручних матеріалів зробити)
- які активні і пасивні способи ловлі ви порадите, з якими засобами? Пасивні, це там щось закинув, поклав і воно далі само ловиться, а людина займається іншими справами. А активні, це там де постійно щось треба робити, напр. стежити за поплавком. Напр. читав, що тут ідеальні донки, але якщо замулене дно, то чи можна ними ефективно користуватися, тощо.
- що ще можете порадити з цього приводу?
Дуже цікавить саме практичний ваш досвід, бо теорії я можу і сам в інтернеті багато прочитати.
Мета дуже проста - діти повинні отримати знання і навички того, що навіть в екстримальній ситуації можна і треба про себе подбати і не опускати руки.
|