Після вранішніх переживань по лящу і мирного куняння на роботі, ввечері було прийняте рішення на пару годин вибратись з ультралайтом....
19-та година, а я вже на березі збираю свою вірну ультру від банакса...
За пару хвилин вже чалапаю по воді до ближньої опори мосту. Твістер на півтора грамовій голові тихенько починає відстукувати дно... Раз ступенька, два ступенька, три ... Бамсь!

І окунь починає виписувати неймовірні віражі із визгом фрикціона!

За пару хвилин у мене в руках окунець грам на 100... Так... А фрикціон я забув підкрутити

Відпускаю першу жертву. Хай росте.... Далі на нульового мепса ловлю взагалі прозорого окунька...
Чалапаю потихеньку через пляжі до одного цікавенького переката. Давно хотів побродити там, та все ніяк... Підійшов, дивлюся - а там рибка по верху мошку їсть

Значить ми її ловити будемо! І майстерним кидком Panter Manrtin-овська вертушка влітає прямо в кущі

... Лізу туди... Відчепився. Хм... А що то за тінь за камінцем причаїлася? Серце завмирає, руки нервово трясуться.. Невже голавлик???? Обережненько кладу вертушечку за камінчик, проводка, блешня минає камінець, а тінь і не здвигнулась. Тільки розслабивсь - ривок!

Спінінг в дугу! Свічка, друга, ривок по течії... З голови вилітає все що знав про виважування риби, а руки роблять своє діло

Потихеньу підтягую звірюку до себе. УРА!!! Перший в житті голавль!!! Причому чесно вистежений і спровокований на покльовку! Радості немає меж

Насилу телефон достав щоб сфотографувати. Коротка фотосесія. Далі руки в воду, обережно дістаю трійник із губ рибки. Вона ніби й не велика (грам до 100-та) а скільки сили! Пливи ! Рости великою та сильною!
Все. На такому фіналі закінчую рибалку, пора додому! Дякую річці за незабутні хвилини спілкування з природою та чудові миті в змагання з сильною та хитрою рибою!