Цитата:
Допис від AXIC
Можливо і суток досить, але це незначить що чим довше то гірше.
Зараз повернемо розмову в методи збереження опаришу. При правильному зберіганню опариш неокуклюється. А якщо частково окуклиться, то діпований кастер теж хороша наживка.
Кастер має декілька стадій. Спочатку він має жостку оболочку, потім вона мякне прицьому всередині молокообразна субстанція яка з часом перетворюється в муху. Десь читав як європейці призупиняють розвиток кастера на потрібному для них етапі. Вони на певному етапі ( 2-5-10 днів після окуклення) заливають його водою, що призупеняє розвиток личинки, при цьому вона зберігається живою. ще вони вважають, що кастер краща наживка чим опариш, ставлять його на перше місце, навіть краще ніж мотиль. Це по памяті з статті.
Так що кастер незавжди погано.
|
Кастер вымачивают,что бы он стал мягче и изменил плавучесть.
Спасибо,согласен,сам так делаю,работает,но иногда рыба откусывает половину кастера и засечь очень тяжело,с опарышем проще,с мотылем тоже их можно по разному насаживать,с кастером это сложнее он ломается.