І так почну свою розповідь. Дуже захотілося мати ставок. Поблизу мене там де я живу тече струмок який і в зимку незамерзає. Три роки назад сусід вирив ямку і кинув в ту ямку велику диряву каструлю де вода протічна. Я прийшов з рибалки кинув в ту каструлю двох піскарів вода проточна, піскарі удачно перезимували, що дало натхнення для розкопки невеличкого ставка. І так взяв лопату, чекушку, пішов рити. Бавився я скажу недовго получилось 4х2м. глубина 60 см. Дамбу робив за допомогою бобрів тоість - брав малі гілки ставив на дамбу і засипав глиною, так получився укріплений берег і підняв воду на 30 см. від дзеркала води. Все вроді ідеально - сусід запеклий рибак, поміг з декоративними карасями найбільший виростає до 7см. (Чуть незабув коли рив всі сміялись. А коли запустили рибу. То біля ставка хіба й приходять пожарить шашлик й віддихнути.)
Все наперший погляд ідеально но є ряд проблем та запитань.
1. Так званий ставок дуже швидко замулюється, за пів року можна набрати до прицепа (що йде на легкові машини) намулу. І це основна проблема. Як вирішити дано проблему поможіть бо захотілось ше нижче за течійов вирити ще один ставок. Але вже буду рити бульдозером що дасть змогу більше риб запустити. Може є якісь інженерне рішення зприводу запобігання потраплення намулу в ставок. Зразу скажу що пльонка непоможе, пробував її грунтові води піднімають, а намул поступає з струмка який прямо впадає в ставок.Особливо намулює коли падають дощі, або тає сніг.
2. При великих дощах та паводках вода переходить через дамбу. Но цю проблему легко рішити наростити дамбу і додати ще одну зливну трубу але вище перщої то буде як запобіжник. В трубу встановив сітку щоб риба неповтікала, а то було запустив рибу, а риба повтікала через трубу потім сусіди збирали її нижче ставка.
3. Риби запустив, чи много незнаю, но риба з часом почала хворіти особливо карась бо запускав піскаря то йому хочби хни. Карась обростав мохом і гинув. Може його пошкоджував вуж якого я замітив коли ходив кормити рибок. Вода в ставку протічна може я много корму кидав?
4. Карась нехоче кидати ікру хоча при контрольному вилову він був з ікрою. А малька ненаблюдалось.
5. Може запліднити якоюсь іншою непрохітною рибкою. Ротана не запропоновувати.
Дякую що перечитали. Дайте якісь поради буду вдячний. Якщо важко писати то дайте ссилку.Дякую.
Востаннє редагував satturka: 09.04.2012 о 02:42.
|