Ось гарно грає (с)
Відкриття сезону вирішив розпочати на одній маленькій прикарпатській річці. І хоч в успіх я особливо не вірив, але Пашкине (циган) «Ось, гарно грає» (с) задало тон на цій рибалці

Також по приїзду, на програвачі зазвучала “High Hopes” David’а Gilmour’а яку я дуже полюбляю, тому все складалось дуже позитивно
Погода сприяла, було чуть вище «0» але руки все одно тремтіли, правда швидше від очікування рибалки ніж від холоду
На першій же точці в розвідку відправив свого улюбленця по форелі 35ріджа, через декілька проводок замінив його на буфета 43СД, кілька холостих проводок і міняю його на хробака

не кузяво звісно, але в голові була настанова Грині, «риба на тих же місцях тільки притиснулась до дна». І от на другій проводці хробачка від цунекіші, щось затремтіло з тієї сторони жилки, і риба заходила під водою. В голові була паскудна думка, клятий головень спокусився, перша риба і головень

який же я був радий коли рибина почала крутитись навколо своєї осі, (головень такого ніколи не робить) і ще більше радий коли вдалось розгледіти плямки на боці річкової красуні
Ось він перший потоковець в сезоні

І трошки інший ракурс щоб було видно хробачка
Потім було нудно, так як почалась ділянка річки де потрібно ловити літом, а не зимою, тому не гаючи часу йшов вперед кидаючи ріджа в воду, так щоб не геть в холосту

Дійшов до правильної ділянки річки, і здається на першій же проводці заробив клювання, на другій проводці клювання було результативним і черговий потоковець був змушений позувати для фото

Потім вирішив познімати відео (мав з собою відео реєстратор

) відразу скажу що відео не буде

технічні моменти

Але на відео можна було б побачити процес самої рибалки, клювання, свічки і відпускання риби 5-х потоковців.
Тобто виставився я на точку дуже вдало, і не зходячи з місця я виловив 5-х пстругів, ще одного зтрусив в воді, в знак подяки що подарував неймовірну свічку на довжину близько метра, думав що буде пристойна відяха, тому і не хотів мордувати рибину ще й фотками.
Один з потоковців попався гарний, ось він в своїй стихії

Слід зазначити що все таки зимове клювання форелі більш кволе ніж літом, на одній з проводок рідж просто зупинився, я подумав що зацеп, смиконув, на тому кінці теж як смиконуло

карочє зацеп ожив

Руки тримав в снігу і в воді, перш ніж взяти рибу до такої фотографії

тому прохання камінням не кидати

Проскакували і невеличкі пструги 150-200грам, але вони були гарного окрасу, ось один справжній браун траут

І ще один також розміру і окрасу, брат першого

Після 5-го потоковця, вирішив зміститись трошки вгору, правда швидко повернувся назад, так як там течія була трохи сильнішою, і декілька контрольних проводок показало що риби там немає

Повернувся на те ж місце, і поки виставлявся побачив як плавиться форель, побачив 4 рибини які висувались на пів корпуса з води ніби підбираючи щось з поверхні, але ніякого вильоту комах не було, не можу сказати чому вона плавилась, але цей факт зруйнував настанову від Грині

риба була і в верхніх шарах води.
Так як рідж відверто надоїв, поставив івілайнівську влайдюху правда шел

, і от на черговому забросі смиконуло так що тюльпан мокнувся в воду і відразу ще раз, при тому всьому клювання було холостим

після такого мусив трішечки заспокоїтись

посидів декілька хвилин споглядаючи на річку. Впевнений що потоковець там був знатним.
Для заспокоєння замінив влайдюху на ріджа і зробив декілька забросів, хоч і знав що змісту немає

Все, вирішив повертатись до авто. Зробив зупинку на першій точці, в якій взяв першу форель, і міркуючи що тут доволі глибоко, тому треба знову джигонути

, поставив тіпа німфу (хан хан трейлер від того ж цунека), успішно його засадив між камінням. Слідуючим експериментом був ще більше не кузявий хробак від марса, а саме бачі
До речі, бачі надзвичайно правильний хробак, а назвав його не кузявим, тільки в плані примінення по форелі, тобто місцеві форель ловлять на дощового хробака, це досить примітивна і рибалка і снасть загалом, а бачі дуже реалістично його імітує

Коротше, на 3-й проводці бачі так дибонуло, а потім як почало давити в дно, що я був змушений спуститись до води бо був впевнений що рибину на берег не підніму і прийдеться приймати руками, по відчуттях це мав би бути «ПОТОКОВЕЦЬ ДНЯ»

Подумки себе хвалив, думав от поставив товстого хробака і клюнула товста рибина
Після того як все таки вдалось відірвати рибу від дна і підвести до себе, я і розчарувався і сміявся з себе, тому що рибина виявилась звичайнісіньким 250-300грамовим потоковцем тільки забагрененим за бік

, на одній з фоток видно що на боці немає луски.
На цьому риболовлю вирішив закінчити, тим більше була думка ще розвідати декілька ділянок річки. Розвідав, на одній ділянці клюнуло це непорозуміння, яке ще місцеві називають бздерка, для більшості людей це гольян

я його чуток придавив і відпустив, щоб форелька легше могла його піймати.

На цих ділянках пструга не піймав, так як місця були типово літніми
P.S. вудка Matagi BigPond – “Tancho”, катуха TwinPower Mg ’06 C2000S, шнур Varivas Light Game Mebaru #0.4 з поводком з ФК. Приманки: Tsunekichi Worm 2inch, ZipBaits Rigge 35F, Mars Bachi – ось що «гарно грає», а не твої кузяхи Пашка

Загалом «потримав за губи» 7 потоковців, ще одного струсив на знак подяки, також було дебеле клювання на івіліайнівську влайдюху, і 3-4 холостих клювання, вбив одну бздерку