Перегляд одного допису
Старий 09.10.2013, 13:19   #814
m1g0r

Звідки Ви: Файне місто Тернопіль
Дописи: 255
Дякував: 528
Дякували 2.315 раз(и) в 78 повідомленнях
ІІІ Кубок Тернопільської обл. по береговому спінінгу

"Як фанера над Парижом"

ІІІ Кубок Тернопільської обл. по береговому спінінгу проводився в дуже мальовничому місці - Тернопільська обл., Заліщицький р-н., с. Голігради Касперівське водосховище.

Я реєструвався в особистому заліку, але перед самими змаганнями виявилося, що у команди "CRAZY FISH" не вистачало одного "бійця". Так, як в команді виступати всерівно цікавіше, я і став третім учасником.

Далеко не перші змагання, в яких я приймаю участь, проходять без попереднього тренування. ІІІ Кубок Тернопільської обл. по береговому спінінгу - не вийняток. З зонами я ознайомився тільки під час розбивки секторів, відмітивши для себе окремі перспективні сектора.

По снастям та приманкам я оприділився ще вдома. Велике дякую Руслану (з команди "Фаворит Захід") за деякі уточнення по водоймі в телефонному режимі

І так, снасті... Основним інструментом на цих змаганнях був Matagi Ajax TR68 зборки Максима (Jakal) тестом до 3 грам. Катушечка - Shimano Rarenium 09 2500FA з шнурочком YGK X3 товщиною 0.3.
По приманкам... шарніри 1-3 грами на гачках овнер 8 та 10 МН12.
З резини в мене все традіційно:
Crazy-Fish POLARIS
Tsunekichi WORM
Crazy Fish Tipsy 2"
Bait Breath Needle Real Fry 2"
Crazy-Fish Cruel Leech 2"
Crazy-Fish NANO MINNOW
Reins G-tail Saturn Micro 2"

Ранок суботи. На березі всі метушаться. Судді проводять реєстрацію та останню підготовку. Спорцмени збирають всої снасті, готують приманки.
По жеребкуванню в мене старти А, Б, С. Берегова лінія в зоні А дуже складна, але при тому сама зона дуже цікава. Так як я зробив ставку на ближню та середню дистанцію, в зону стартів вирушаю з 1 спінінгом, підсаком та 2 коробками в жилеті (одна з готовими шарнірними монтажами 1-3 грами, інша, напакована резиною). Хоч в тих умовах підсак мені заважав переміщатися (постійно путався в кущах шипшини), але він мені таки пригодився Но про те чуток пізніше...

В зоні на місці тягну номера секторів в підстартах. Нумерацію не пам'ятаю, та й не думаю, що воно комусь буде цікаво. Стою в свому секторі. Старт... Біля мене спорцмен із першого забросу дістає окунця... В мене на першій проводці пусто. Через кілька нерезультативних забросів вирішую змінювати сектор. З першого забросу в новому секторі беру полосатого грам на 50. В загальному за перший старт беру 3 окунся - не густо. В другому рестарті з першої проводки пів метра від берега (практично в ногах) зоробляю тичок, но мімо. Роблю короткий заброс, підтягую до того ж місця - тичок, і на березі вже трофей на 50-60 грам

Також в 2 рестарті закриваюся кількома полосатими.
В 3 рестарті мені влетів бонус - полосатий біля 450 грам (точної ваги не пригадаю). От тут підсак мене і виручив. А діло було от як: після зміни сектора роблю максимально дальній заброс, глибина там велика, приманка падає біля 7 секунд. Починаю проводку плавними двойними підривами. В якийсь момент часу я погладяю за іншими спорцметами, при тому в мене виходить доволі довга пауза, і з відновленням проводки розумію, що там хтось з'їв мого поляріса... Фрикціончик почучуть віддає шнурочок, я його чуток підтягую. Мені здавалося, що виважування тривало цілу вічність, і коли я цього мордатого заводжу в підсак в мене виривається дикий крик (думаю в зоні А в першому турі його багато хто чув).

Так я перший тур змагань і закінчив. По результатам першого туру я 4 в зоні.

Далі була перерва, смачний обід та багато спілкування з партнерами по команді та з іншими спорцменами.

2 тур - зона Б. Там вже берегова лінія попроще.
В основному весь час я ловив на однограмовий шарнір на ближній дистанції, при тому непогано працювала часта зміна приманки.
Подеколи було чути про "трофеї" у вигляді щук біля 100-200 грам. Я собі завжди ставлю за мету відловитися у всіх підстартах в турі. В загальному мені вдалося "назбирати" окуня на 3 місце в зоні.

По результатам двох турів в мене 5 місце в особовому заліку, і при тому розрив між 4-3-2 місцем невеликий.

Далі була смачна вечеря (велике спасибі Олі), багато приємного спілкування з однодумцями та перегляд боксу (Кличко-Поветкін)...

Ранок 3 туру виявився холодним. Все покрилося сріблом морозного інію.

Я про те не догадувався, але в цьому турі і виявилася моя спортивно-психологічна недостатність. Но про все попорядку.
В 3 тур я виходив з чітким розумінням (принаймні я тоді так думав) того, що я маю робити. Комплект снасть + набір приманок той же самий. Перший старт я кілька секторів пробив маньячкою на наявність мілкої щуки (по спілкуванні з спорцменами, що виступали в цій зоні в попередній день багато мілкої щуки було виловлено на вертушки), но виходу я так і не побачив. Далі, щоб не втрачати час, я переключився на окуня. За перший підстарт я виловив всього 2 полосатих. Комусь таки вийшло вговорити невеликого шнурка, і вроді не одного - це була заявка на лідерство в зоні. Все почалося з 2 рестарту. Я почав дуже багато обриватися. Перев'язування займало багато часу. При тому то тут, то там виловлювали невеличких щучок... цей тур я провалив не виловивши нічого, при тому дуже нервувався, вузли не в'язалися як слід, руки не слухалися... проводка не виходила. В 3 рестарті вдалося ще виловити 2-х маленьких полосатих, які практично нічого не вирішували. В зоні я 9... Пролетів як "фанера над Парижом"
Висновки зроблені, буду працювати над собою в плані психологічної підготовки (раніше не придавав цьому значення) та в плані технік ловлі.

Мої вітання призерам!
Далі було нагородження...

Багато фоток з нагородження

m1g0r зараз поза форумом  
56 користувачів подякували
Свернуть/Развернуть список благодарностей