Назад   ОБЩАЛКИ ДОМА РЫБАКА > Как мы ловим > Спиннингист
<Отчеты> <Барахолка> <Общалка, Объявления> <Галерея> <<Дневники>>

Примітки

Спиннингист
Все о ловле спиннингом взаброс. Воблерами, железом, джигом, поводковые оснастки, техника, тактика, снасти и т.д. Спортивный спиннинг.

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 07.03.2025, 23:30   #1021
П.Ржевский

Звідки Ви: Carthago delenda est
Дописи: 1.824
Дякував: 7.793
Дякували 8.182 раз(и) в 467 повідомленнях
Цитата:
Допис від Мike Переглянути допис
Є купа тонучих стиків...LC Wander на приклад. Сиплятся файно та ловлять теж. У різних розмірах та вагах..
Ловив я на тонучі стіки (білизну, окуня), а після зимової поїздки до родичів у Варшаву (оскільки раптово став виїзним) сильно збільшив їх кількість у коробці (там з'явилось багато подібного -потрібної ваги! - за норм прайс - виробництва Хантер, Дорадо і т.д. - трохи прикупив). Але! Всі мої минулі експеримени з тонучими стіками = покльовки на твічі, навзвдогін. Знаю тільки один стік, на який клювало конкретно при зупинках проводки - японський "Джексон", назву моделі не памятаю. Залишився один зі старих запасів (йому років 15) - планую використати.

Востаннє редагував П.Ржевский: 07.03.2025 о 23:37.
П.Ржевский зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 07.03.2025, 23:36   #1022
П.Ржевский

Цитата:
Допис від zbb Переглянути допис
Так про це як раз і напісали, і що блешня або не долетить куди потрібно, або буде занадто швидко сипатись як для чехоні.

Сам я би може в такій ситуації на один з поводків поставив би невелику гумку замість мушки, твістерка дюймового, наприклад.
Теж варіант, дякую за ідею. Зроблю окрему ставку з мікротвістерами (2 поводки вище бомбарди). Раніше неодноразово ловив чехоню з човна на дрібний воблер - то чому б їй твістера не зїсти?

П.С. Саня Лесото, коли я в нього про таке спитав, взагалі порадив не заморачуватись, а поставити після бомбарди дрібний воблер на поводку. Обіцяв показати майстер-клас

Востаннє редагував П.Ржевский: 07.03.2025 о 23:58.
Пользователь сказал cпасибо:
Sergii Doc (08.03.2025)
Старий 24.05.2025, 01:27   #1023
П.Ржевский

Доброго дня всім. У четвер, 22.05., намагався відкрити сезон ловлі на бомбарду. Без тижня рік цим не займався - оперувався, потім були обмеження (сильні) по фіз. навантаженням. І от - нарешті.

Зазвичай у цю пору року (після 20 травня) успішно ловив чехоню на Оболонських затоках. Але, схоже, холодна весна посунула строки. За весь ранок бачив одне ключвання - повільно тонучу бомбарду на падінні щось посмикало на рахунок "18" (це приблизно на 6 метрах). Не підсікав, аби зрозуміти потрапив на зграйку чи ні - і дарма. Бо більше ніхто моїми опаришами не цікавився. Чехоні не видно, вона не грає на поверхні, сплесків нуль. Також значно ускладнює процес численний пух від тополь, що чіпляється за шнур і створює проблеми при забросі. Іншої риби (верховодка, плотва), на яку можна було б перемикнутись, теж на побачив. Перепробувавши весь арсенал, поїхав домів о 9 годині.
Резюме: треба почекати, поки потепліє і з'явиться у товарній кількості їжа верхової риби - комарі, мошка, інші комахи. Зараз крім хрущів нічого не літає. Якось так.
6 користувачів подякували
Camper (24.05.2025), LEO 1979 (26.05.2025), Sergii Doc (24.05.2025), SVT (24.05.2025), ukrsema (Вчора), Банда (24.05.2025)
Старий 09.06.2025, 23:48   #1024
П.Ржевский

За поточними справами продовження "бомбардінгу" після невдалої рибалки, описаної в попередньому пості, відбулося аж у пятницю 06.06. Вночі поспати не вдалося, бо був неслабий обстріл й у нас гупало так, що будинок хитався. Тож була дурна ідея лягти спати й забити. Але ж ні. О 4 годині підірвався, як ужалений. Зібрався і рівно о 5-00 вже сидів за кермом. Невздовзі я вже збираю снасть на березі одної з оболонських заток.

Що побачив? Вода за 2 тижні стала вище. Причини - не розумію, може просто скидають воду з КВС. Рибалок з фідерами стало більше на порядок - погуляти по берегу вже не вийде. Тож спочатку я ловив не там де треба, а там де знайшов - благо, місце було невеличке, але перспективне. Перший закид - цілком їстівна чехоня. Погана прикмета. Через 5 забросів - друга така сама. А потім почалося... Сход, купа холостих клюваннь, нуль риби. О 7 годині, коли клювання зовсім зникли, я змотався і переїхав ближче жо "тупіка", тобто в бік траси. Там пісчаний пляж під берегом і великі глибини по центру. Поупирався годину, піймав 1 прозору ("неїстівну") чехоньку. Зібрався їхати домів, але...подивився під ноги. Я стояв по коліно у воді посеред трави, а навколо мене плавало щось цілком пристойне прямо під ногами. Сходив до машини - склав спінінг зі сбіруліно, зібрав УЛ з поплапопером. І почалось...Взовж трави - мільйон клюваннь на глибині півметра. Краснопірка більше долоні, плотва, верховодка. Поупирався до 10 години, наловив на дві пательні. Далі ставало занадто спекотно як для людини, половина серця в якої штучна. Тож поїхав додому. Нюанси: чомусь клює виключно на опариша. Ані штучний мотиль, ані пєна не надихають зараз рибу (зовсім)- жодного тичка. Масового руху чехоні в затоки поки що не спостерігаю - друзі кажуть, рештки ще скатуються по Десні. Вся верховодка з ікрою, інша риба вже порожня. Хижак потроху активується - принаймі жерех і окунь (бачив бой і одного, і другого). Омріяну зимою оснастку зі ставкою після блешні , що гарно сиплеться - випробував, але кльову на неї не бічив. Всім ні луски, ні риби , здоров'я й перемоги. Бережить себе. Трохи світлин - додаю.
Долучені зображення
Тип файлу: jpg DSC_0106 (5).jpg (169,4 КБ, 47 переглядів)
Тип файлу: jpg DSC_0106 (6).jpg (62,2 КБ, 44 переглядів)
Тип файлу: jpg DSC_0106 (7).jpg (177,4 КБ, 52 переглядів)
Тип файлу: jpg DSC_0106 (8).jpg (76,5 КБ, 44 переглядів)

Востаннє редагував П.Ржевский: 09.06.2025 о 23:55.
14 користувачів подякували
Свернуть/Развернуть список благодарностей

Старий 10.06.2025, 12:08   #1025
Zander

Звідки Ви: Киев
Дописи: 6.125
Images: 57
Blog Entries: 7
Дякував: 9.425
Дякували 16.909 раз(и) в 2.595 повідомленнях
Цитата:
Допис від П.Ржевский Переглянути допис
Ловив я на тонучі стіки (білизну, окуня), а після зимової поїздки до родичів у Варшаву (оскільки раптово став виїзним) сильно збільшив їх кількість у коробці (там з'явилось багато подібного -потрібної ваги! - за норм прайс - виробництва Хантер, Дорадо і т.д. - трохи прикупив). Але! Всі мої минулі експеримени з тонучими стіками = покльовки на твічі, навзвдогін. Знаю тільки один стік, на який клювало конкретно при зупинках проводки - японський "Джексон", назву моделі не памятаю. Залишився один зі старих запасів (йому років 15) - планую використати.
Які люди...

Льоха, той Джексон - то легенда, Дебі-Ніро. "Дебуняра" (с, Юра ака Борода).
Перший тонучий стік, який тут на ринку взагалі з'явився. Ох і любить його жеря...
А взагалі - радий чути.
Zander зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
П.Ржевский (10.06.2025)
Старий 10.06.2025, 19:58   #1026
П.Ржевский

Цитата:
Допис від Zander Переглянути допис
Які люди...

Льоха, той Джексон - то легенда, Дебі-Ніро. "Дебуняра" (с, Юра ака Борода).
Перший тонучий стік, який тут на ринку взагалі з'явився. Ох і любить його жеря...
А взагалі - радий чути.
Жека, мої вітання. Я теж дуже радий. Стік той мені Юра колись і порадив - років 15 тому. Але (будеш сміятись) - я його так і не обловив. Чому - Юра потім мені пояснив : треба робити довгі паузи, в який стік тоне, хитаючись з боку на бік, а не тупо "волкин зе дог". Тож з ним ще все попереду. Антикваріат!)))

Востаннє редагував П.Ржевский: 10.06.2025 о 20:08.
Zander (10.06.2025)
Відповідь

Параметри теми
Параметри перегляду

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 07:13.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010

Без ГМО Kapitan.ua mirrybolova.com.ua
Лодочные моторы на motor.com.ua