Назад   ОБЩАЛКИ ДОМА РЫБАКА > Как мы ловим > Спиннингист
<Отчеты> <Барахолка> <Общалка, Объявления> <Галерея> <<Дневники>>

Примітки

Спиннингист
Все о ловле спиннингом взаброс. Воблерами, железом, джигом, поводковые оснастки, техника, тактика, снасти и т.д. Спортивный спиннинг.

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 24.06.2025, 21:52   #1881
Мike

Звідки Ви: Запоріжжя
Дописи: 2.742
Images: 3
Дякував: 1.270
Дякували 4.970 раз(и) в 676 повідомленнях
Wink

Цитата:
Допис від Алекс!1 Переглянути допис
На мою думку, Євген правильно все відповів. Бо навіщо міняти шило на мило. Кулібіни і у нас є. Це не специ- родбілдери. А кулібіни. І взагалі, навіщо придбати спінінг, щоб його потім переробляти?
Бо не дорого. З грошами й дурень може ;-)
Мike зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Пользователь сказал cпасибо:
zbb (25.06.2025)
Старий 24.06.2025, 22:36   #1882
УсатыйПолосатый

Звідки Ви: Канів
Дописи: 24
Дякував: 82
Дякували 13 раз(и) в 8 повідомленнях
Цитата:
Допис від Алекс!1 Переглянути допис
навіщо придбати спінінг, щоб його потім переробляти?
Шановний, а я й не писав, що він поганий, бланк - під хеві-джиг дуже хороший. Питання то було задано - по яким правилам чи ідеології розраховується відстань від комля до котушки, тобто хват.
Відповіді,на жаль, не почув.
Сьогодні був в нашому магазині, переміряли цю відстань - у кожного виробника і моделі - різна. Прикинули - що майже в усіх - по центру ваги (десь на рівні шпулі, або трішки вище), та й для прутів до 3м це не суттєво.
А от за 3м, і під закид «за горизонт» - хват виходить на друге місце після строю бланка. І це не лише моя думка.

А придбав не тримаючи в руках, по характеристикам, через інет, за акцією, з суттєвою скидкою.

Поради прочитав, ідея наставки на різьбі - як по мені, буде оптимальною.
Тим більш що на ізоленті зараз маю робочий варіант На 100 обертів кидає без напрягу, а що хват незручний - то й колега переробив - подовжив, але зробив незйомним, мені це не підійшло. А тут підказали декілька варіантів, за що велике спасибі.
УсатыйПолосатый зараз на форумі   Відповісти з цитуванням
Старий 25.06.2025, 09:57   #1883
zbb
mista ryba lowa

Звідки Ви: Осокорки
Дописи: 5.372
Images: 9
Blog Entries: 1
Дякував: 11.357
Дякували 10.973 раз(и) в 2.154 повідомленнях
Цитата:
Допис від УсатыйПолосатый Переглянути допис
А от за 3м, і під закид «за горизонт» - хват виходить на друге місце після строю бланка. І це не лише моя думка.
Ось ви самі й відповіли, скільки я бачив - довгий форгріп це прерогатива хеві та єкстра хеві вудлищь де застосовується силове виважування, комель в пузо, двома руками за форгріп (шматок ручки перед котушкою), і качати, качати... Для довгого закиду ж потрібне збільшене по довжині руків'я загалом, щоб руки ширше розставити задля упору можна було. А довгий форгріп при закиді не портібен, він не заважає але й не допомогає бо верхня рука все одне +- біля лапки котушки тримає, інакше шнура прижимати не зручно. Тобто не має якогось стандарта, але чим далі кидати - тим руків'я довше, чим сильніша планується риба - тим довше форгріп.
zbb зараз на форумі   Відповісти з цитуванням
Старий 25.06.2025, 10:36   #1884
УсатыйПолосатый

Згодний з вами.
А відносно хеві-джига - як ще характеризувати призначення спінінга з тестом 18-75 грам і довжиною 3.29. Це для моїх умов - класичний береговий спінінг для дальнього закиду з грузами 40-60 грам.
По цим характеристикам в інеті і був придбаний. І не очікував короткого хвата. Тим більш всього то 10 см вирішують цю проблему на ура.
Рs. Може це моя проблема, бо я класичний лівша, а ще вік, не можна сильно напружуватись після операції. Хочеться комфорту, а ще більше риби хочеться….

Востаннє редагував УсатыйПолосатый: 25.06.2025 о 11:10.
Старий 25.06.2025, 11:05   #1885
_absh

Звідки Ви: Ирпень
Дописи: 1.805
Дякував: 227
Дякували 1.062 раз(и) в 534 повідомленнях
Цитата:
Шановний, а я й не писав, що він поганий, бланк - під хеві-джиг дуже хороший. Питання то було задано - по яким правилам чи ідеології розраховується відстань від комля до котушки, тобто хват.
Відповіді,на жаль, не почув.
думаю что вы слишком высокого мнения о нынешних разработчиках удилищ.

какие там нафиг правила?

думаю, что это работает примерно как-нибудь так:

1) отдел продаж: "за прошедший год общие продажи такие-то, разбивка по моделям прилагается"
2) верхний менеджмент: "так, эту модель снимаем, на эту клеим новую наклейку, тренды в интернете такие-то, значит, нужна еще новая модель"
3) менеджмент уровнем ниже: "ок начальство хочет новую модель, значит поручение закупщикам: закажите китайцам по быстрому сборку с параметрами на ваше усмотрение; поручение простаферам: обоснуйте и прорекламируйте то, что приедет от китайцев".

утрирую, конечно, но не думаю, что очень уж сильно.

и главное потом

4) обзорщики на ютубе: "какой чехол! какие кольца! а какой карбон с таким-то плетением! ух!", и хрен кто что скажет по делу.
_absh зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
3 користувачів подякували
tacha79 (Нині), Vov4ick (25.06.2025), ЖЕКА Л. (25.06.2025)
Старий 25.06.2025, 12:33   #1886
УсатыйПолосатый

Лютий офтоп.
Все набагато простіше.
Головне - бланк. Їх робить не так багато фабрик, і партіями.
Наші «виробники» падають на хвіст якоїсь моделі, причому думаю надійної і популярної і заказують міні-партію (з точки зору фабрики що їх виготовляє). На розробку і доводку моделі ніхто не тратиться, це дорого і таке можуть дозволити великі і імениті бренди. Контроль якості - мінімальний, подешевше, все одно техпроцес відлажений, косяки явний брак відсутні.
Щоб не порушувати авторські права - вже в готовий бланк вносяться зміни, що не впливають на техпроцес і не впливають на якість бланка.
Наприклад - довжина - було 3.3 в оригіналі, 3.29 в репліці.
Ще варіант - матеріал новий (з тих що зараз в серії), а стрій - з моделі, що вже бренд не виробляє, але відмінно себе зарекомендував. Все чудово.

Далі йде одягання бланка - фурнітура і рукоять - обговорюється ціна фурнітури (знову ж подешевше).
Та й все.
Доклад керівництву - партія обійшлась в таку-то суму. Ціну спінінга така-то.
Плановий прибуток - такий-то.
Чекаємо на премію.
Отримуємо готову партію і чешемо потилицю - це я про моє наболіле. А вже все, пізно пити боржомі. Може ще шукається винний - що не оговорив деталі.
Але ж потрібно віддати належне - бюджетних моделей від наших виробників багато, і реалізація теж. Це як коньяк Шустова - дорогим гостям три орли, а решті - ворону.
Як не згадати Сабанеева та Гіляровського…. В них можна знайти ще ті перли…
А косяки були, є, та й в майбутньому будуть….

Востаннє редагував УсатыйПолосатый: 25.06.2025 о 13:02.
Старий 25.06.2025, 13:20   #1887
zbb
mista ryba lowa

Цитата:
Отримуємо готову партію і чешемо потилицю - це я про моє наболіле.
Прибуток не отримуємо, менеджера звільняемо, і по акції, за ціну закупки все зливаємо...
Компанії що по 20+ років на ринку, так точно не роблять, бо давно б вже з нього вилетіли.
Старий 25.06.2025, 13:41   #1888
Olex

Звідки Ви: Киев, Дарницкий р-н ( м-в Осокорки)
Дописи: 1.081
Дякував: 25
Дякували 583 раз(и) в 268 повідомленнях
В варіанті з подовжувачем ручки є великий недолік- вага. Сам спіннінг і так важкий, заявлено 218 гр. Причому я думаю, що в реальності може і більше, У Флагмана розбіжності між задекларованою і реальною вагами (зрозуміло в яку сторону) звична практика. Тобто з подовжувачем вага досягне 250+ гр. А це вже вага недорогого фідера 3.6 м з тестом 80-100 гр.
Olex зараз на форумі   Відповісти з цитуванням
Старий 25.06.2025, 13:46   #1889
zbb
mista ryba lowa

Цитата:
Допис від Olex Переглянути допис
В варіанті з подовжувачем ручки є великий недолік- вага. Сам спіннінг і так важкий, заявлено 218 гр. Причому я думаю, що в реальності може і більше, У Флагмана розбіжності між задекларованою і реальною вагами (зрозуміло в яку сторону) звична практика. Тобто з подовжувачем вага досягне 250+ гр. А це вже вага недорогого фідера 3.6 м з тестом 80-100 гр.
Як на мене то навпаки, 218гр це дуже гарна вага для 3.2м дрина вартістю 50 баксів.
2 користувачів подякували
slavik (25.06.2025), УсатыйПолосатый (25.06.2025)
Старий 25.06.2025, 14:03   #1890
УсатыйПолосатый

Порився в «сусеках», знайшов непрацюючий китайский ліхтарик. Циліндр з дюралю - 140х18 мм вже з різьбою.вага - 34 гр. Те, що й треба. Залишилось виміряти внутрішній діаметр комля бланка і замовити трубку з різьбою всередині під ліхтарик. Довжини втулки см 8 думаю хватить (2 см на різьбу і 6см на вклейку). Ще буде до 6-10 грам. Всього 44 гр, ще трішки ЕVA. Можна й не одягати в резину, досить красивий циліндрик, але метал під руку не айс.
Пруток переважував - реально - 220 грам (але похибка вагів +/-2 грами).
Буде 260 грам, не критично.
Я вже писав, що 2 роки користувався фідерним вудлищем 3.3 м 295 грам, досить жорсткий, як для фідера, але все одно сопливий, як на джиг або обманку. Ще й пару коливань в момент зупинки після кидка. Як на мене - з колегами цю тему ми вже розібрали. Далеко не айс. Без залишкових коливань фідер буде взагалі як дрин, важкий. У знайомих такого не зустрічав, але є, що ходять з фідером 3.6м на обманку з вагою 50-60 грам.
Звичний прикол на стандартних місцях - біля берега вже всю рибу вибрали, буду на дальніх кордонах шукати.
А якщо по рибі - то давно такого ОПа не було. Ще з весни. Воду так в березні скинули, що пісок між шпорами був весь без води. Судак - більш не було, чим було. Як упиратись - то було, але ж дуже трудовий.

Востаннє редагував УсатыйПолосатый: 25.06.2025 о 14:28.
Старий 25.06.2025, 15:12   #1891
Olex

Цитата:
Допис від zbb Переглянути допис
Як на мене то навпаки, 218гр це дуже гарна вага для 3.2м дрина вартістю 50 баксів.
Не знаю щодо спіннінгів такої довжини і з таким тестом, але глянув вагу молодшої моделі 2.74 м 10-45 гр.. Вага 191 гр. І це точно дуже велика вага.
А ще. я би рекомендува топікстартеру зайти в розділ родбілдінга і порадитись щодо перестановки катушкотримача.

Востаннє редагував Olex: 25.06.2025 о 15:39.
Старий 25.06.2025, 17:31   #1892
УсатыйПолосатый

Цитата:
Не знаю щодо спіннінгів такої довжини і з таким тестом, але глянув вагу молодшої моделі 2.74 м 10-45 гр.. Вага 191 гр. І це точно дуже велика вага.
А ще. я би рекомендува топікстартеру зайти в розділ родбілдінга і порадитись щодо перестановки катушкотримача.
Ой наша Галя балувана.
Поліз в комірчину, викопав «лайтову» версію «пушкодишла» - цей варіант був на 90-100 м, довжина десь 2,85-2.90 - зважив - 860 грам. І це був лайт А хеві, що висить на стіні в сина - десь 1100 -1200грам.
Як часи міняються
Нижче фото цього лайта разом з улюбленцем Рафом, напевно запах мишей внюхав. Зеленою ізолентою стягнута продольна тріщина в дишлі, не витримала ручка багаторічних нагрузок.
Долучені зображення
Тип файлу: jpg IMG_1548 Copy.jpg (25,0 КБ, 57 переглядів)

Востаннє редагував УсатыйПолосатый: 25.06.2025 о 17:45.
Джокер (Вчора)
Старий 25.06.2025, 17:31   #1893
Lcolonel

Звідки Ви: Kyiv
Дописи: 43
Дякував: 11
Дякували 34 раз(и) в 10 повідомленнях
Трохи бурчання з мого боку відносно якості сучасних котушок від Shimano.
Трохи (?) роздратований якістю роботи не японських заводів. Це якійсь жах! Рисова курва тупо не ставить маленькі втулкі! На схемах вони є, а в котушках через одну. Я за пружини штовхателів в рогах ротора. Соаре хр 21 - нема, комплекс хр 21 - є, впнфорд 24 - нема, твін 24 - є.
Далі - на твіні та комплексі з соаркою регульоровачні шайби в кнобі сталеві, в ванфорді медна (?!).
Майже на всіх, крім твіна, збиті саморізи якими кріпиться рамка підшипника.
До речі - перевів всі підшипники на мастила, як і змащення шестерень (пластикові). Мені сподобався результат.

Це так. Треба було виговоритися.
Lcolonel зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий Вчора, 01:05   #1894
dddnew

Звідки Ви: Киев - Коростышев
Дописи: 1.850
Дякував: 3.576
Дякували 2.298 раз(и) в 760 повідомленнях
Цитата:
Допис від RodMan Переглянути допис
Як варіант нічого зі спінінгом не робити. Продати і купити інше вже з урахуванням отриманого досвіду
А де взяти те що потрібно з урахуванням отриманого досвіду?

Прийшли миші до мудрої сови попросити поради, як їм уникнути долі бути з'їденими нахабними котами. Сова каже їм: «Станьте їжачками. Якщо ви будете колючими, вас ніхто не з'їсть!
Ошаленілі від захоплення миші побігли додому, там схаменулися і знову повернулися до сови. "Сова, розкажи - а як нам стати їжачками?"
А Сова їм у відповідь: «Моя річ — стратегія! Тактика мене не цікавить!»
dddnew зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий Вчора, 01:09   #1895
dddnew

Звідки Ви: Киев - Коростышев
Дописи: 1.850
Дякував: 3.576
Дякували 2.298 раз(и) в 760 повідомленнях
Цитата:
Якщо гарно відбалансуєть подовжувачем, цієї ваги не відчуєш
dddnew зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий Вчора, 19:28   #1896
RodMan
Super Moderator

Звідки Ви: Біля річки Дніпро
Дописи: 5.254
Дякував: 4.652
Дякували 29.158 раз(и) в 3.093 повідомленнях
У Shimano та Daiwa багато таких моделей. Довжиною 3+ метри. Є варіанти 2 та 3 часного виконання. З того чим сам користувався моделі Shimano Hard Rocker SS та Nessa BB, Nessa Ci4+, Nessa XR. Вони не важкі відносно. NESSA XR S108M при довжині 3.25м і тесті 8-42 важить 172 грами. У Graphiteleader теж деякі моделі Argento Prototype 3.48м довжиною.
RodMan зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
3 користувачів подякували
Andron (Вчора), dddnew (Вчора), УсатыйПолосатый (Вчора)
Старий Нині, 00:18   #1897
boatman69

Звідки Ви: Ізяслав
Дописи: 992
Дякував: 213
Дякували 1.762 раз(и) в 394 повідомленнях
Цитата:
Допис від dddnew Переглянути допис
А де взяти те що потрібно з урахуванням отриманого досвіду?

Прийшли миші до мудрої сови попросити поради, як їм уникнути долі бути з'їденими нахабними котами. Сова каже їм: «Станьте їжачками. Якщо ви будете колючими, вас ніхто не з'їсть!
Ошаленілі від захоплення миші побігли додому, там схаменулися і знову повернулися до сови. "Сова, розкажи - а як нам стати їжачками?"
А Сова їм у відповідь: «Моя річ — стратегія! Тактика мене не цікавить!»
Зайти на сайт наприклад Shimano : [[Ссылки только членам профсоюза. ], знайти потрібне вудилище з необхідними характеристиками(до речі там є і довжина reel seat position), наприклад Nessa BB, як і писав RodMan.Ну а потім замовити наприклад через ZenMarket і через два/три тижня, в залежності від кількості випитого японцями сакє, ловити рибу! Правда я знаю наперед, що для 99.9 % - це нездійсненне завдання.....Крім того, що можна купити нове, є варіанти і б/в - [[Ссылки только членам профсоюза. ]
Як там : "....хто шукає,та знайде....".
А ще майже у кожного японського виробника є вудилища такого напрямку і типажу.
boatman69 зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий Нині, 10:30   #1898
Olex

Ну дуже цікаво. Людині радять купити спіннінг з японського ринку, при тому, що її влаштовує "...вище катушкотримача примотав ізоляційною стрічкою утеплювач з труб в три слоя, щоб зрівняти діаметри і нею ж примотав котушку".

Востаннє редагував Olex: Нині о 11:19.
Старий Нині, 11:37   #1899
boatman69

Звідки Ви: Ізяслав
Дописи: 992
Дякував: 213
Дякували 1.762 раз(и) в 394 повідомленнях
Цитата:
Ну дуже цікаво. Людині радять купити спіннінг з японського ринку, при тому, що її влаштовує "...вище катушкотримача примотав ізоляційною стрічкою утеплювач з труб в три слоя, щоб зрівняти діаметри і нею ж примотав котушку".
Я до речі відповідав не топикстартер цього "процесу", а людині яка не знає де купить спінінг, коли вже знаєшь, що тобі потрібно.Бо пам'ятаю себе, коли купляв всяку далекобійну лажу "вітчизняних" виробників типу ZEMEX HELLAS Sea Bass 1063H по ціні японців, чи переплачував вдвічі "привозящим" звідти
boatman69 зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Відповідь

Параметри теми
Параметри перегляду

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 15:25.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010

Без ГМО Kapitan.ua mirrybolova.com.ua
Лодочные моторы на motor.com.ua