|
![]() |
<Отчеты> | <Барахолка> | <Общалка, Объявления> | <Галерея> | <<Дневники>> |
Спиннингист
|
![]() |
|
Параметри теми | Параметри перегляду |
![]() |
#1882 |
Звідки Ви: Канів
Дописи: 24
Дякував: 80
Дякували 11 раз(и) в 6 повідомленнях
|
Шановний, а я й не писав, що він поганий, бланк - під хеві-джиг дуже хороший. Питання то було задано - по яким правилам чи ідеології розраховується відстань від комля до котушки, тобто хват.
Відповіді,на жаль, не почув. Сьогодні був в нашому магазині, переміряли цю відстань - у кожного виробника і моделі - різна. Прикинули - що майже в усіх - по центру ваги (десь на рівні шпулі, або трішки вище), та й для прутів до 3м це не суттєво. А от за 3м, і під закид «за горизонт» - хват виходить на друге місце після строю бланка. І це не лише моя думка. А придбав не тримаючи в руках, по характеристикам, через інет, за акцією, з суттєвою скидкою. Поради прочитав, ідея наставки на різьбі - як по мені, буде оптимальною. Тим більш що на ізоленті зараз маю робочий варіант ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1883 |
mista ryba lowa
|
Ось ви самі й відповіли, скільки я бачив - довгий форгріп це прерогатива хеві та єкстра хеві вудлищь де застосовується силове виважування, комель в пузо, двома руками за форгріп (шматок ручки перед котушкою), і качати, качати... Для довгого закиду ж потрібне збільшене по довжині руків'я загалом, щоб руки ширше розставити задля упору можна було. А довгий форгріп при закиді не портібен, він не заважає але й не допомогає бо верхня рука все одне +- біля лапки котушки тримає, інакше шнура прижимати не зручно. Тобто не має якогось стандарта, але чим далі кидати - тим руків'я довше, чим сильніша планується риба - тим довше форгріп.
|
![]() |
![]() |
Пользователь сказал cпасибо: |
УсатыйПолосатый (Вчора)
|
![]() |
#1884 |
|
Згодний з вами.
А відносно хеві-джига - як ще характеризувати призначення спінінга з тестом 18-75 грам і довжиною 3.29. Це для моїх умов - класичний береговий спінінг для дальнього закиду з грузами 40-60 грам. По цим характеристикам в інеті і був придбаний. І не очікував короткого хвата. Тим більш всього то 10 см вирішують цю проблему на ура. Рs. Може це моя проблема, бо я класичний лівша, а ще вік, не можна сильно напружуватись після операції. Хочеться комфорту, а ще більше риби хочеться…. Востаннє редагував УсатыйПолосатый: Вчора о 11:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1885 | |
Звідки Ви: Ирпень
Дописи: 1.804
Дякував: 227
Дякували 1.061 раз(и) в 534 повідомленнях
|
Цитата:
какие там нафиг правила? думаю, что это работает примерно как-нибудь так: 1) отдел продаж: "за прошедший год общие продажи такие-то, разбивка по моделям прилагается" 2) верхний менеджмент: "так, эту модель снимаем, на эту клеим новую наклейку, тренды в интернете такие-то, значит, нужна еще новая модель" 3) менеджмент уровнем ниже: "ок начальство хочет новую модель, значит поручение закупщикам: закажите китайцам по быстрому сборку с параметрами на ваше усмотрение; поручение простаферам: обоснуйте и прорекламируйте то, что приедет от китайцев". утрирую, конечно, но не думаю, что очень уж сильно. и главное потом 4) обзорщики на ютубе: "какой чехол! какие кольца! а какой карбон с таким-то плетением! ух!", и хрен кто что скажет по делу. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1886 |
|
Лютий офтоп.
Все набагато простіше. Головне - бланк. Їх робить не так багато фабрик, і партіями. Наші «виробники» падають на хвіст якоїсь моделі, причому думаю надійної і популярної і заказують міні-партію (з точки зору фабрики що їх виготовляє). На розробку і доводку моделі ніхто не тратиться, це дорого і таке можуть дозволити великі і імениті бренди. Контроль якості - мінімальний, подешевше, все одно техпроцес відлажений, косяки явний брак відсутні. Щоб не порушувати авторські права - вже в готовий бланк вносяться зміни, що не впливають на техпроцес і не впливають на якість бланка. Наприклад - довжина - було 3.3 в оригіналі, 3.29 в репліці. Ще варіант - матеріал новий (з тих що зараз в серії), а стрій - з моделі, що вже бренд не виробляє, але відмінно себе зарекомендував. Все чудово. Далі йде одягання бланка - фурнітура і рукоять - обговорюється ціна фурнітури (знову ж подешевше). Та й все. Доклад керівництву - партія обійшлась в таку-то суму. Ціну спінінга така-то. Плановий прибуток - такий-то. ![]() Чекаємо на премію. ![]() Отримуємо готову партію ![]() ![]() Але ж потрібно віддати належне - бюджетних моделей від наших виробників багато, і реалізація теж. Це як коньяк Шустова - дорогим гостям три орли, а решті - ворону. Як не згадати Сабанеева та Гіляровського…. В них можна знайти ще ті перли… А косяки були, є, та й в майбутньому будуть…. Востаннє редагував УсатыйПолосатый: Вчора о 13:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1887 |
mista ryba lowa
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1888 |
Звідки Ви: Киев, Дарницкий р-н ( м-в Осокорки)
Дописи: 1.080
Дякував: 25
Дякували 583 раз(и) в 268 повідомленнях
|
В варіанті з подовжувачем ручки є великий недолік- вага. Сам спіннінг і так важкий, заявлено 218 гр. Причому я думаю, що в реальності може і більше, У Флагмана розбіжності між задекларованою і реальною вагами (зрозуміло в яку сторону) звична практика. Тобто з подовжувачем вага досягне 250+ гр. А це вже вага недорогого фідера 3.6 м з тестом 80-100 гр.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1889 | |
mista ryba lowa
|
Цитата:
![]() |
|
![]() |
![]() |
2 користувачів подякували |
slavik (Вчора), УсатыйПолосатый (Вчора)
|
![]() |
#1890 |
|
Порився в «сусеках», знайшов непрацюючий китайский ліхтарик. Циліндр з дюралю - 140х18 мм вже з різьбою.вага - 34 гр. Те, що й треба. Залишилось виміряти внутрішній діаметр комля бланка і замовити трубку з різьбою всередині під ліхтарик. Довжини втулки см 8 думаю хватить (2 см на різьбу і 6см на вклейку). Ще буде до 6-10 грам. Всього 44 гр, ще трішки ЕVA. Можна й не одягати в резину, досить красивий циліндрик, але метал під руку не айс.
Пруток переважував - реально - 220 грам (але похибка вагів +/-2 грами). Буде 260 грам, не критично. Я вже писав, що 2 роки користувався фідерним вудлищем 3.3 м 295 грам, досить жорсткий, як для фідера, але все одно сопливий, як на джиг або обманку. Ще й пару коливань в момент зупинки після кидка. Як на мене - з колегами цю тему ми вже розібрали. Далеко не айс. Без залишкових коливань фідер буде взагалі як дрин, важкий. У знайомих такого не зустрічав, але є, що ходять з фідером 3.6м на обманку з вагою 50-60 грам. Звичний прикол на стандартних місцях - біля берега вже всю рибу вибрали, буду на дальніх кордонах шукати. А якщо по рибі - то давно такого ОПа не було. Ще з весни. Воду так в березні скинули, що пісок між шпорами був весь без води. Судак - більш не було, чим було. Як упиратись - то було, але ж дуже трудовий. Востаннє редагував УсатыйПолосатый: Вчора о 14:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1891 | |
Звідки Ви: Киев, Дарницкий р-н ( м-в Осокорки)
Дописи: 1.080
Дякував: 25
Дякували 583 раз(и) в 268 повідомленнях
|
Цитата:
А ще. я би рекомендува топікстартеру зайти в розділ родбілдінга і порадитись щодо перестановки катушкотримача. Востаннє редагував Olex: Вчора о 15:39. |
|
![]() |
![]() |
Пользователь сказал cпасибо: |
УсатыйПолосатый (Вчора)
|
![]() |
#1892 | |
|
Цитата:
Поліз в комірчину, викопав «лайтову» версію «пушкодишла» - цей варіант був на 90-100 м, довжина десь 2,85-2.90 - зважив - 860 грам. І це був лайт А хеві, що висить на стіні в сина - десь 1100 -1200грам. Як часи міняються ![]() Нижче фото цього лайта разом з улюбленцем Рафом, напевно запах мишей внюхав. Зеленою ізолентою стягнута продольна тріщина в дишлі, не витримала ручка багаторічних нагрузок. Востаннє редагував УсатыйПолосатый: Вчора о 17:45. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1893 |
Звідки Ви: Kyiv
Дописи: 43
Дякував: 11
Дякували 34 раз(и) в 10 повідомленнях
|
Трохи бурчання з мого боку відносно якості сучасних котушок від Shimano.
Трохи (?) роздратований якістю роботи не японських заводів. Це якійсь жах! Рисова курва тупо не ставить маленькі втулкі! На схемах вони є, а в котушках через одну. Я за пружини штовхателів в рогах ротора. Соаре хр 21 - нема, комплекс хр 21 - є, впнфорд 24 - нема, твін 24 - є. Далі - на твіні та комплексі з соаркою регульоровачні шайби в кнобі сталеві, в ванфорді медна (?!). Майже на всіх, крім твіна, збиті саморізи якими кріпиться рамка підшипника. До речі - перевів всі підшипники на мастила, як і змащення шестерень (пластикові). Мені сподобався результат. Це так. Треба було виговоритися. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1894 | |
Звідки Ви: Киев - Коростышев
Дописи: 1.850
Дякував: 3.575
Дякували 2.298 раз(и) в 760 повідомленнях
|
Цитата:
Прийшли миші до мудрої сови попросити поради, як їм уникнути долі бути з'їденими нахабними котами. Сова каже їм: «Станьте їжачками. Якщо ви будете колючими, вас ніхто не з'їсть! Ошаленілі від захоплення миші побігли додому, там схаменулися і знову повернулися до сови. "Сова, розкажи - а як нам стати їжачками?" А Сова їм у відповідь: «Моя річ — стратегія! Тактика мене не цікавить!» |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1895 | |
Звідки Ви: Киев - Коростышев
Дописи: 1.850
Дякував: 3.575
Дякували 2.298 раз(и) в 760 повідомленнях
|
Цитата:
![]() |